O Nas

Valrhona

Najlepsza Czekolada

„Maison” - smak Francji w Łodzi

Naszym marzeniem było stworzenie miejsca, w którym będzie panowała rodzinna atmosfera, a odwiedzający goście poczują się tu jak w najlepszej francuskiej cukierni, pełnej zapachów wyśmienitej czekolady, kawy i herbaty. Po ośmiu latach zbierania doświadczenia w pracy dla najlepszych francuskich cukierni i restauracji postanowiliśmy otworzyć w centrum Łodzi swój własny lokal. Za siedzibę obraliśmy niezwykle urokliwy Księży Młyn. „Maison a.s.” to butik cukierniczy inspirowany francuskim stylem. Charakteryzuje go nowoczesne cukiernictwo tworzone z miłością i pasją. Naszym znakiem firmowym są desery przygotowywane według tradycyjnych francuskich receptur, których podstawę stanowi ciasto parzone: ptysie, eklery, Paris-Brest, Saint-Honoré czy Religieuse.

 

Czekolada

To Nasza Pasja

Wspaniała Czekolada

Wyróżnia nas

VALRHONA

Najlepsza czekolada na świecie

 

Oferta często się zmienia i w dużej mierze zależy od sezonu. Jest jednak pięć słodkości, które goszczą na stałe: Finger choco, Choux praline, Ekler grzybowy, cytrynowy i cassis. Tradycją stały się też niedzielne śniadania ze świeżymi croissantami, cruffinami i marmoladami domowej roboty. Staramy się nieustannie zaskakiwać niebanalnymi formami i połączeniami smakowymi naszych deserów pokazując, jak wiele możliwości kryje w sobie sztuka tworzenia słodkości.

 

Wysoka jakość

Rozkoszuj się smakiem

WYJĄTKOWEJ CZEKOLADY

Doświadczaj wszystkimi zmysłami

Valhrona czekolada cukiernia łódź

W „Maison” dbamy przede wszystkim o wysoką jakość i świeżość naszych wyrobów. Codziennie przygotowywane są nowe desery, oparte wyłącznie na naturalnych i odpowiednio wyselekcjonowanych składnikach. Wszystkie powstają na bazie Valrhona, która od 1922 r. produkuje najlepszą na świecie czekoladę. Swoją marką sygnuje m.im. Mistrzostwa Świata Cukierników – Coupe du Monde de la Pâtisserie. Przez ponad 90 lat funkcjonowania stworzyła szereg unikalnych i rozpoznawalnych profili smakowych doskonaląc się nieustannie w tej sztuce. Jest jednym z nielicznych producentów czekolady, który otwiera i prowadzi własne plantacje kakao. Nadzoruje jego jakość i wszystkie aspekty związane z produkcją, by zapewnić najwyższy poziom swoich wyrobów.

 

 

Valrhona – to co najlepsze w czekoladzie

To co najlepsze w czekoladzie

VALRHONA

Znajdziesz w naszych deserach

Przedstawiamy kilka powodów, które zadecydowały o wyborze czekolady Valrhona:
✔️ jakość – wkłada wiele wysiłku, by zachować kakao o wielkim potencjale aromatycznym,
✔️ innowacja – posiada zespół ekspertów sensorycznych, którzy codziennie smakują czekolady, by konsekwentnie utrzymywać ich wysoki profil smakowy,
✔️ zrównoważony rozwój – opracowała zrównoważone metody uprawy kakao i partnerstwa z producentami,
✔️ etyka i poszanowanie środowiska – poprawia warunki życia i zdrowie publiczne w społeczności plantatorów oraz uruchomiła inicjatywy dotyczące zmniejszenia zużycia wody i energii, emisji dwutlenku węgla oraz produkcji odpadów na terenach przemysłowych.